AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kritiek op Steijn: ‘Je kan toch normaal antwoorden’

Analist Gertjan Verbeek ergerde zich aan het interview van Maurice Steijn met Joep Schreuder na de Klassieker. Hij zag dat de oefenmeester van Ajax zichtbaar gefrustreerd was na een vraag van de verslaggever.

Hij vroeg zich af hoe het kon dat de organisatie niet goed stond bij de derde Rotterdamse treffer, waarna Steijn gepikeerd antwoord weigerde te geven. “Een overspannen trainer die zijn emotie niet meer onder controle heeft”, beschrijft Verbeek Steijn bij NOS Langs de Lijn. “Je kunt de vragen die gesteld worden toch op een normale manier beantwoorden? Maar hij voelt zich een beetje in het nauw gedreven door alles wat hij meemaakt de afgelopen weken.”

“Dan wordt het voor de camera lastig om op een normale manier aan de vragen te ontkomen”, concludeert Verbeek. De clubloze trainer weet als geen ander hoe Steijn zich voelt en kende bij Feyenoord en FC Twente vergelijkbare situaties. “Je komt in een vicieuze cirkel terecht waarbij je elke keer uitleg moet geven. Op een gegeven moment ben je heel geprikkeld en dan wordt het lastig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.