AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kritiek op Brobbey: ‘Hele middelmatige speler geworden’

Voormalig topvoetballer Willem van Hanegem is geen fan meer van Ajax-spits Brian Brobbey. Hij was in het verleden vaak lovend over de aanvaller, maar inmiddels heeft hij al zijn krediet verspeeld bij ‘De Kromme’. Daarnaast schrok hij zich een hoedje over het algehele niveau van de Amsterdammers in ‘De Klassieker’.

“Brobbey is echt wel een hele middelmatige speler geworden”, uit Van Hanegem kritiek op de spits van Ajax. “Als hij niet verandert, wordt het helemaal niets. Kijk, vroeger was hij sterk ten opzichte van andere kinderen, zette hij iedereen opzij. Dat is zijn handelsmerk geworden, maar nu zijn er spelers die hém opzij zetten. Het gaat allemaal ten koste van het spel.” Brobbey maakte dit seizoen twee goals namens Ajax in de Eredivisie.

Van Hanegem schrok over het algemeen wel van het niveau bij Ajax. “Hoe zo’n ploeg het veld ingaat. Zij komen het veld gewoon niet in om te voetbal. Echte Ajacieden wilden altijd tegen Feyenoord laten zien dat ze wel konden winnen. Deze jongens maakten hele rare overtredingen. Die hebben natuurlijk dagenlang gehoord dat ze erop moesten klappen. In de eerste wedstrijd zag je het al, maar in die tweede al helemaal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.