AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij kan echt een Ajax 1-speler zijn’

Analist Marciano Vink ziet het zitten in Gabriël Misehouy. Hij maakt momenteel furore bij Jong Ajax en ziet hem in de toekomst wel doorstromen naar het eerste van de Amsterdammers. Hij scoorde gisteren tweemaal in het met 3-2 verloren duel tegen Telstar.

“Misehouy was degene waar iedereen in de jeugd naar keek”, vertelt Vink bij Voetbalpraat. “Alle Ajax-watchers waren echt heel benieuwd hoe hij zich zou ontwikkelen vanuit de O18 richting het eerste elftal. Alleen is daar een kleine stagnatie in gekomen, mede ook – denk ik – omdat het voor hem persoonlijk niet snel genoeg ging. Hij moest een beetje een pas op de plaats maken.”

“Misschien was er wat teleurstelling, maar daar moet je ook mee om leren gaan”, vervolgt de ESPN-analist. “En het is geen schande om veertig, vijftig wedstrijden in een Jong-team te spelen alvorens je echt die stap gaat maken. Maar ja, Silvano Vos, Mika Godts en andere spelers gingen hem voorbij, dus ik snap wel hoe het in zijn hoofd ging. Het was alleen een beetje misplaatst. Speel gewoon je wedstrijden in Jong.”

Inmiddels toont Misehouy beterschap. Dit seizoen scoorde hij al vijf keer en gaf hij twee assists in acht Keuken Kampioen Divisie-duels. “Nu zie je langzaam dat er weer een bepaalde rust in hem daalt, waardoor hij beter voetbalt”, aldus Vink. “Hij heeft weer oog voor zijn medespelers, in plaats van dat egoïstische. Hij begint er langzaam te komen. Als hij het allemaal op orde heeft, denk ik echt dat hij een Ajax 1-speler kan zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.