AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Wie hem heeft aangesteld, heeft geen verstand van voetbal’

Voormalig voetballer John van ‘t Schip is kritisch op het bestuur van zijn oude club Ajax. Hij is dan ook van mening dat er veel binnen de club zal moeten veranderen om de zaak om te draaien.

Volgens Van ‘t Schip is de crisis een opeenstapeling van foute beslissingen. “Ik weet de ins- en outs ook niet precies, maar sinds het vertrek van Overmars zijn er heel veel fouten gemaakt. Er zijn geen goede beslissingen genomen.”

“Wie Mislintat heeft aangesteld, heeft geen verstand van voetbal. Maurits Hendriks en Edwin van der Sar lijken mij diegenen die daar een belangrijke rol in hebben gehad. De rvc heeft daarin ook een belangrijke rol gespeeld als controlerend orgaan, maar daarin zaten op dat moment mensen zonder echt gevoel bij de club. Danny Blind was toen al weg, Jan van Halst nog niet aangesteld.”

Of het wegsturen van Mislintat en Steijn de oplossing is? “Nee, er moet van bovenaf worden gereorganiseerd. Dat gebeurt ook bij grote bedrijven. Cruijff deed het al eerder op deze manier.”

Van ‘t Schip werd in januari benaderd door Ajax voor de RVC, maar heeft daar geen interesse in. “Ik wil een uitvoerende functie hebben”, eindigde hij bij ESPN.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.