AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Aandeelhouders eisen opheldering van Ajax

De VEB (vereniging van effectenbezitters) wil snel duidelijkheid hebben van Ajax omtrent het onderzoek dat momenteel loopt naar Sven Mislintat. Laatstgenoemde werd afgelopen zondag door de club ontslagen. Hier maakt de NOS vandaag melding van.

Het medium is dat te weten gekomen door het in handen krijgen van een brief dat gericht is aan Ajax. Daarin wordt naar verluidt om duidelijkheid gevraagd. ‘De aandeelhoudersvereniging wil onder meer weten of het onderzoek dat de club heeft ingesteld naar Mislintat over alle door de Duitser afgeronde transfers gaat’, zo schrijft de NOS. ‘Wie de opdracht gegeven heeft aan de externe accountant en hoe Ajax kan waarborgen dat het onderzoek onafhankelijk verloopt.’

Bovendien wil de VEB weten of ook het functioneren van de directie en de raad van commissarissen erin wordt meegenomen. ‘Daarbij acht de VEB het noodzakelijk dat het onderzoek op zo kort mogelijke termijn wordt afgerond.’ RvC-voorzitter Pier Eringa zei eerder al eens dat het onderzoek weken gaat duren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.