AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Legendes gaan los: ‘Verschrikkelijk wat er met de club is gebeurd’

Voormalig Ajax-spelers Johnny Rep en Arnold Mühren kijken met afschuw naar de aftakeling van hun oude cluppie. Ze zitten momenteel in een ongekende crisis en er zal veel moeten gebeuren om hier weer uit te krabbelen.

Ze spreken met Nu.nl over de stand van zaken bij de Amsterdamse club. Rep ziet het met lede ogen aan. “Het is verschrikkelijk wat er bij Ajax is gebeurd het laatste jaar. Het begon al met het aanstellen van Alfred Schreuder. Daarna ging de club door met John Heitinga als trainer en kwam er eentje uit Duitsland. Ik kende bijna niemand van die nieuwe spelers en zie er ook totaal geen potentie in. Het is toch waanzinnig dat Mislintat alles zomaar mocht doen? Er moet bij Ajax nog een zooitje weggestuurd worden. En dan bedoel ik de mensen die Mislintat door hebben laten klooien.”

Mühren geeft trainer Maurice Steijn een tweede kans. “Wat kan hij aan de binnengekomen spelers doen? Hij moet toewerken naar een vast elftal met een Nederlandse kern, met jongens als Silvano Vos, Jorrel Hato en Kenneth Taylor. En zeggen tegen de aankopen: laat eerst maar eens zien of je het Ajax-niveau hebt. Wie ik nu graag zie komen? Louis van Gaal als technisch directeur. Hij zou als Ajax-man, samen met Danny Blind, de perfecte persoon zijn om de club verder te helpen. Maar ik denk niet dat ze dat gaan doen”, besluit Mühren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.