AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Die twee kanonnen moeten herintreden bij Ajax’

Volgens analist en columnist Hugo Borst verkeert Ajax momenteel in een grote crisis. En volgens hem zouden de Amsterdammers de nodige behoefte hebben aan senioriteit en autoriteit in de top.

“Michael van Praag en Louis van Gaal moeten zo snel mogelijk herintreden bij Ajax”, schrijft Borst in het Algemeen Dagblad. “Het kan niet zo zijn dat de ad interim Jantje van Halst heet. Hij is een lichtgewicht. Dat bewees hij bij FC Twente al eens in een gecombineerde functie van algemeen en technisch directeur.”

“Luister het interview dat Jantje gisteren afscheidde, nadat de deuren van het hoofdgebouw waren ingebeukt”, vervolgt Borst. “Op zo’n moment is het enige dat telt autoriteit en leiderschap. Wat deed Janneman? De kerk in het midden houden. Op het middenveld heb ik ‘m zien uitdelen vroeger, maar een gestrekt been is er nu niet meer bij.”

Van Praag stelde in de jaren negentig Van Gaal aan als trainer van Ajax. “Natuurlijk waren de voetballers het belangrijkst, maar de Amsterdamse club werd geleid door twee ijzersterke mensen. Van Praag dwong gezag af met een enorme charme, Van Gaal, tja, Van Gaal was Van Gaal, met alles erop en eraan. Aan de autoriteit van deze mannen twijfelde niemand”, aldus Borst, die nog wel een struikelblok ziet voor Ajax. “Vraag is nu: wie vraagt Van Praag en Van Gaal?”, vraagt hij zich af. “Ik denk dat Sjaak Swart dat dan maar moet doen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.