AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Het tegenovergestelde van waar Ajax voor staat’

Voormalig voetballer en huidig analist Kenneth Perez vindt het ongekend dat Ajax zoveel macht heeft gegeven aan Sven Mislintat. De technisch directeur van de Amsterdammers zou deze zomer op een niet Ajax-manier te werk zijn gegaan.

De Deen wijst naar het grote aantal buitenlandse aankopen die gedaan zijn door Mislintat. “Ajax heeft altijd gestaan voor een gedegen, goede jeugdopleiding, met een paar goede, ervaren krachten erbij. Zoals Daley Blind en Dusan Tadic. Zo zijn ze teruggekomen op niveau in de Champions League”, legt hij uit bij ESPN. “Dan neem je Mislintat aan en zeg je: doe maar wat je wil. Hij komt met het compleet tegenovergestelde van waar Ajax voor moet staan.”

Volgens Perez is het niet de eerste keer dat een voetbalclub alle macht aan een (nieuwe) td geeft. “Het heeft mij altijd verbaasd, bij grote en kleine clubs, dat ze de sleutel aan één iemand geven”, stelt hij. “Eén man, Mislintat in dit geval, kan gewoon zijn gang gaan. Het is niet uniek, maar het verbaast mij dat clubs daar iedere keer intrappen.”

De analist vraagt zich af hoe Mislintat, na de beschuldigingen van een belangenverstrengeling met de transfer van Borna Sosa, verder moet in Amsterdam. “Dit is wel de eerste keer dat naar buiten komt dat een technisch directeur mogelijk belangen heeft gehad bij een transfer”, aldus de oud-voetballer. “Wat er ook uit het onderzoek komt, hij is beschadigd en voor altijd gebrandmerkt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.