AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Sven Mislintat verdiende aan lastminute transferklapper’

Sven Mislintat, de technische man van Ajax ligt onder vuur. De Amsterdamse topclub heeft namelijk een onderzoek naar hem ingesteld omdat hij naar verluidt zou hebben verdiend aan inkomende transfers. Analist Andy van der Meyde maakte hier gisteren al melding van in het programma ‘Veronica Offside, en er lijkt dus toch iets van te kloppen.

De bovengenoemde omroep maakt op dinsdagavond bekend: “Ajax heeft op de slotdag van de transferperiode een speler gekocht via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in een privébedrijf van technisch directeur Sven Mislintat. Ajax blijkt hiervan niet op de hoogte. De kwestie schuurt met regels waar de beursgenoteerde club zich aan moet houden.”

Het betreft een aandelentransactie in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH, een commercieel datasysteem op het gebied van scouting. “Deze onderneming richtte hij met vier anderen op waarbij de aandelen gelijk waren verdeeld. Maar vijf weken na Mislintats start bij Ajax veranderde de status quo en werd de Ajax-directeur de grootste aandeelhouder met 35 procent.”

Op dezelfde dag, 26 juni 2023, krijgt een Duits zaakwaarnemerskantoor (AKA Global) óók aandelen in het bewuste concern. Het agentschap, dat gerund wordt door Arthur Beck en Kerim Cerit, ziet een lening van 161.000 euro omgezet worden in een aandelenpercentage van 3 procent. Beck werd eerder al door Mislintat ingeschakeld om Eduard Spertsyan los te weken bij FK Krasnodar, maar dit mislukte.

“Bij de overgang van linksback Borna Sosa, in de laatste uren van de transferperiode, konden Beck en Mislintat elkaar wel de hand schudden”, aldus de NOS. “Sosa tekende voor vijf jaar en kwam voor acht miljoen euro naar Amsterdam.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.