AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

VI: ‘Mislintat zoekt draagvlak om Steijn te ontslaan’

Na slechts enkele wedstrijden gespeeld te hebben is Sven Mislintat het vertrouwen in Maurice Steijn alweer verloren. Volgens Voetbal International wil de technisch directeur van Ajax van hem af. De Duitser zoekt momenteel naar draagvlak om de Haagse trainer de wacht toe te zeggen.

In de uitgebreide achtergrondanalyse van VI is te lezen dat Mislintat van Steijn af wil en dat hij bij zowel tijdelijk algemeen directeur Jan van Halst als Maurits Hendriks aandringt op steun voor die beslissing. Daarmee lijkt een tweestrijd gaande, aangezien de trainer van de staf én de spelersgroep wel het volste vertrouwen geniet. De chaos in Amsterdam, die na de nederlaag bij FC Twente gigantisch is geworden, lijkt zodoende alleen maar groter te worden.

Voor de wedstrijd van Ajax tegen Fortuna Sittard, van ruim twee weken terug, vertelde Mislintat nog dat Steijn alle tijd zou krijgen om een samenhangend geheel te maken van alle aankopen. Échte conclusies zouden pas enkele maanden later getrokken kunnen worden. ‘Slechts 180 minuten verder is Mislintat al bezig om steun te vinden om Steijn de wacht aan te zeggen’, aldus VI.

Waar Mislintat klaar lijkt te zijn met Steijn, wordt er ook zeer kritisch gekeken naar de Duitser zelf. Alex Kroes, vanaf maart 2024 de algemeen directeur van de Amsterdammers, is volgens VI allerminst overtuigd van zijn kwaliteiten. Kroes heeft officieel nog geen bemoeienis, maar heeft de afgelopen transferwindow al wel met lede ogen aangezien. Ook scouts en andere leden van de technische staf zijn niet onder de indruk van Mislintat.

Zo zei Mislintat dat de selectie pas zo laat op orde was, omdat de rvc eerst financiële zekerheid wilde en diverse spelers wilde verkopen. Mislintat wilde daarnaast het salarishuis naar beneden krijgen en waren er simpelweg geen goede alternatieven. Volgens scouts, mensen binnen de jeugdafdeling en staf is dat onzin. Zowel Jerdy Schouten als Noa Lang, inmiddels beiden PSV’er, werden naar voren geschoven, maar Mislintat wees een eventuele komst van het tweetal af.

Steijn zou inmiddels op de hoogte zijn van het feit dat Mislintat van hem af wil. De oefenmeester is zich bewust van het feit dat alleen goede resultaten, te beginnen komende donderdag tegen Olympique Marseille, hem kunnen redden. Ondanks die druk laat Steijn zich niet leiden door de voorkeuren van Mislintat. Een voorbeeld: Toen Géronimo Rulli tegen Heracles Almelo geblesseerd moest afhaken, bracht Steijn Jay Gorter in de ploeg. Mislintat had destijds veel liever gezien dat zijn aanwinst Diant Ramaj binnen de lijnen was gekomen. De relatie tussen te technische staf en de td staat al met al dus onder gigantische hoogspanning.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.