AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Mislintat weigerde de gesprekken met hem af te breken’

Sportjournalist Valentijn Driessen maakt zich grote zorgen om de toekomst van Ajax. Hij fileert dan ook het bestuur van de Amsterdammers die er momenteel een absolute puinhoop van maken.

“Het is bijna misdadig hoe het instituut Ajax te grabbel wordt gegooid”, schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. “De vorige transferzomer ging veel fout, maar Sven Mislintat maakt fouten in het kwadraat. Hoe kan Maurice Steijn hier een team van smeden als er bij een combinatie tussen een Kroaat, Nederlander en Deen een Babylonische spraakverwarring ontstaat? Als er koppen moeten rollen, hoor je de namen van Steijn en Mislintat.”

“Maar interim-directeur Jan van Halst is als voormalig commissaris samen met directeur Maurits Hendriks (hij is plots niet meer in het camerashot met het Ajax-bestuur te vangen) en rvc-voorzitter Pier Eringa minstens zo schuldig”, is Driessen duidelijk. “Zij gaven groen licht voor het experiment van Mislintat en zijn bij alle transfers betrokken geweest.”

“En zij staken Edwin van der Sar een mes in de rug toen hij op het allerlaatste moment overstag ging en zijn bezwaren tegen Peter Bosz als nieuwe trainer naast zich neerlegde”, vervolgt hij. “Mislintat weigerde echter de gesprekken met Steijn af te breken en kreeg daarbij de steun van Hendriks, Van Halst en Eringa. Het resultaat neemt bij Ajax steeds pijnlijkere vormen aan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.