AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Denk dat Steijn heel graag één van die flitsers had gehad’

Bij PSV kan het momenteel niet op. Ook jeugdexponent Johan Bakayoko ontwikkeld zich stormachtig in het team van trainer Peter Bosz. En dat is ook wat journalist Pieter Zwart van Voetbal International concludeert.

De hoofdredacteur legt in een videofragment uit dat Bakayoko in zijn ogen alle voorwaarden heeft om een topspeler te worden. “Met zulke onderliggende cijfers weet je dat dat vaak een goede voorspeller is voor daadwerkelijk rendement op een later moment. Zeker als iemand geconcentreerd bezig is met zichzelf ontwikkelen. En dat zijn wel de verhalen die je hoort bij Bakayoko.”

Volgens Zwart zijn de basiskwaliteiten van de Belg al uitstekend. “Je ziet het ook aan al de clubs die hij afwijst. Het is echt iemand die in zijn carrière wil investeren en beter wil worden. Hij heeft bovendien al een heleboel voorwaarden qua snelheid, explosiviteit en dribbels waardoor hij al skyhigh staat in al die lijstjes.”

Zwart vergelijkt de situatie met die van Ajax en denkt wel te weten wie er beter vanaf komt. “Dat je hem én Hirving Lozano hebt, ja dat is heerlijk. Zeker als je dat afzet ten opzichte van bijvoorbeeld Ajax. Ik denk dat Maurice Steijn graag één van deze twee rechtsbuitens tot zijn beschikking had gehad.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.