AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Maurice Steijn: ‘Ik schaam me voor de houding van mij spelers’

Ajax schoot gisteren tegen FC Twente dramatisch uit de startblokken. De Amsterdammers verloren met 3-1 en op de persconferentie na de wedstrijd had Maurice Steijn weinig goede woorden over voor zijn team.

“We kenden de kracht en de kwaliteit van FC Twente”, begint Steijn zijn analyse. “Hun spelers zijn constant in beweging, lopen veel. FC Twente had voor ons geen geheimen. Maar als je dan zo aan een wedstrijd begint… Dat heeft dat in mijn optiek te maken met bereidheid, scherpte, coaching en naïviteit.”

Door slecht te verdedigen kwam FC Twente binnen elf minuten op een 2-0 voorsprong door Daan Rots en Sem Steijn, de zoon van de Ajax-trainer. Veel beter werd het niet in het eerste bedrijf. Twente werd keer op keer gevaarlijk en schoot wel dertien keer op doel. Voor de rust wist Brian Brobbey nog wel te scoren namens Ajax. Dat bleek onvoldoende.

“Ik kan verklaren dat de afstemming soms niet goed is en dat passes soms niet aankomen. We moeten elkaar wat dat betreft nog vinden”, vervolgt Steijn. “Maar ik schaam me er wel voor dat we ons zo door FC Twente hebben laten aftroeven. We waren niet scherp, alle tweede ballen waren voor hun. Dat ligt aan de bereidheid. Ik kan niet verklaren dat dat er te weinig was.”

Steijn hoopt dat er snel een verandering plaatsvindt in die bereidheid: “Dat knokken voor elkaar moeten we er echt in gaan krijgen. Daarin moeten we een basis hebben. En dat we snel goede resultaten boeken is ook heel belangrijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.