AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Aan de bal is die Ajax-aanwinst van nul toegevoegde waarde’

Ajax ging gisteren met 3-1 ten onder tegen FC Twente en de Amsterdammers kunnen terugkijken op een dramatische wedstrijd. De Enschedeërs waren daarentegen tactisch sterk ingesteld.

Chuba Akpom speelde aan de zijde van Ajax op een andere positie dan gewoonlijk. Dat vond Analist Pieter Zwart van Voetbal International opmerkelijk. “Die tactische zet pakte desastreus uit. Akpom, die vorig jaar als schaduwspits topscorer werd van het Championship, leek vaak geen idee te hebben waar hij moest lopen. Aan de bal was zijn toegevoegde waarde nul. In de eerste helft toucheerde niemand zo weinig de bal als hij. Van de zes passes die hij wél verstuurde, belandde de helft bij een tegenstander.”

Bij FC Twente liep het een stuk soepeler en dan vooral bij middenvelder Michel Vlap. “Vlap bleek perfect de momenten te herkennen waarop Sivert Mannsverk of Benjamin Tahirovic besloot om door te stappen op een van de controleurs van FC Twente”, zegt Zwart. “Dan dook hij op als tweede nummer 10 om Ajax in de problemen te brengen.”

De trainer van Ajax heeft volgens Zwart nog veel te leren. “Maurice Steijn keek na het puntenverlies tegen Fortuna Sittard nog naar Sven Mislintat, maar dit keer kan een blik in de spiegel geen kwaad.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.