AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ongezonde situatie bij Ajax: ‘Ik geloof er niet meer in’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist Aad de Mos verwacht bitter weinig dit seizoen van Ajax. Hij voorziet een hoop problemen voor de club uit de hoofdstad.

Hij beschrijft de situatie bij Ajax als ongezond. Veel spelers vertrokken en van hun vervangers is de kwaliteit nog een vraagteken. “Voor een trainer is dat een hele vervelende situatie”, meent hij in Voetbal International. Steijn ziet zelf ook dat het allemaal nog niet geweldig is. Ajax zal zijn gezicht weer moeten tonen en dat gebeurt alleen als er gewonnen wordt.”

De concurrentie lijkt het beter voor elkaar te hebben, denkt De Mos. “Met een technisch directeur als Max Huiberts (AZ red.) is het prettig werken. En Dennis te Kloese luistert veel naar Arne Slot. Toen Steijn kwam, was dat vrijwel onmogelijk, omdat veel spelers er toen nog waren. Steijn was al lang blij dat hij bij Ajax kon werken en dat is in het voordeel van Mislintat geweest. Die kon daardoor makkelijker zijn gang gaan.”

Volgens de oud-trainer gaan de Amsterdammers dit seizoen geen rol van betekenis spelen. “Ik geloof niet meer in Ajax, op basis van wat ik tot nu toe heb gezien”, klinkt zijn harde oordeel. “En als ze wel kampioen worden, mogen Mislintat en Steijn er van mij vijf jaar bij krijgen. De wedstrijd tegen FC Twente wordt heel belangrijk met welk gevoel je een week later thuis tegen Feyenoord speelt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.