AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Chuba Akpom: ‘Ik heb wel iets weg van Dennis Bergkamp’

Chuba Akpom maakte afgelopen seizoen 28 doelpunten in de Engelse Championship. Het leverde hem een toptransfer op naar Ajax. De 27-jarige aanvaller weet te melden dat hij overeenkomsten ziet met Dennis Bergkamp.

Hij heeft net als ‘The Iceman’ een verleden bij Arsenal, al brak hij zelf niet door in Londen. “Een fantastische speler, die natuurlijk ook bij Ajax heeft gespeeld. Hij kon als valse negen spelen en het spel verbinden”, zegt de aanvaller bij Ajax TV over de Nederlandse oud-international. “Hij was ook heel fysiek. Iedereen heeft het over zijn techniek, maar hij was genadeloos. Dat heb ik ook wel een beetje, want ik probeer ook als tweede spits te spelen. Ik heb ook het technische en fysieke.”

Akpom kijkt graag naar beelden van spelers als Bergkamp. “Het is goed om dit soort spelers als inspiratie te gebruiken en zo veel mogelijk van ze te leren.” Akpom speelde tot dusver een klein halfuur voor Ajax in het uitduel bij Fortuna Sittard (0-0). Vorig seizoen scoorde hij 28 keer in het Championship, waardoor de Amsterdammers bereid waren om ruim twaalf miljoen euro voor hem te betalen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.