AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Eredivisie-degradant vorig seizoen net zo slecht als Ajax’

Ajax kent momenteel een dramatische slechte seizoenstart. Met slechts vijf punten uit de eerste vier duels is het kommer en kwel te noemen bij de Amsterdammers. De laatste keer dat ze zo slecht begonnen was in het seizoen 1964/1965. Via Twitter deelt Bart Frouws, datajournalist bij Voetbal International, een onheilspellende statistiek.

Destijds won Ajax het openingsduel van Go Ahead Eagles, maar verloor het van ADO en DWS. Tegen MVV Maastricht speelden de Amsterdammers gelijk. Omgerekend naar het driepuntensysteem kwamen de Ajacieden zo aan vier punten in vier wedstrijden. De godenzonen eindigden die jaargang op de dertiende plaats.

Dit seizoen is de equipe van Maurice Steijn amper beter aan het seizoen begonnen. Na een 4-1 overwinning op Heracles in speelronde 1, vallen de resultaten enkel tegen. Bij Excelsior bleef Ajax steken op 2-2, tegen Fortuna bleef de brilstand staan en vandaag werd er met 3-1 van FC Twente verloren. De uitgangspositie is dus allesbehalve goed. Sterker nog: het gedegradeerde FC Groningen stond vorig seizoen na vier duels op exact hetzelfde aantal punten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.