AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Zwemmende Ajax-aanwinst: ‘Wist niet wat hij moest doen’

Voormalig voetballer en huidig analist Karim el Ahmadi was vanmiddag allerminst overtuigt van het spel dat Ajax liet zien op bezoek bij FC Twente. Ook de vele nieuwelingen konden geen indruk maken op hem.

“Ik moet eerlijk zeggen: bij sommige spelers heb ik echt het gevoel dat het ook kwaliteit is”, zegt El Ahmadi op ESPN. Collega Marciano Vink haakt in: “Niet bij sommige, maar bij heel veel.” El Ahmadi ‘schrok erg’ van Sivert Mannsverk, vond Georges Mikautadze ‘tegenvallen’ en was ook over Chuba Akpom uitgesproken: “Ik heb het gevoel dat Akpom totaal niet het Ajax-spelletje kent en niet weet hoe je tussen de linies moet spelen. Ik zag ‘m zoeken op de positie van nummer 10: volgens mij wist hij niet wat hij moest doen.”

Zelfs Josip Sutalo kon zich niet onttrekken aan de malaise. “Voor mij leek het soms gewoon dat Hato juist de ervaren speler en Sutalo de jonge speler, want hij liep gewoon de hele wedstrijd uit positie.”

Borna Sosa was een spaarzaam lichtpuntje. “In aanvallend opzicht maakte hij beste wel een goede indruk met zijn voorzetten. De eerste voorzet leverde een goal (van Brobbey, red.) op en bij de tweede voorzet had het ook een goal moeten zijn. Dus ik vond hem nog wel prima spelen”, aldus El Ahmadi tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.