AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Valentijn Driessen deelt complottheorie rond Ajax’

Sportjournalist Valentijn Driessen heeft in de podcast Kick-off van De Telegraaf melding gemaakt van een aan hem toegespeelde complottheorie bij Ajax. René Zegerius, Dilan Yesilgöz-Zegerius en Pier Eringa zouden hier de hoofdrol in spelen.

René Zegerius, de man van VVD-premierskandidaat Dilan Yesilgöz-Zegerius, werd deze week samen met acht andere leden voorgedragen voor de bestuursraad van Ajax. Waar Zegerius komt, vertrekt mogelijk Pier Eringa. De voorzitter van de Raad van Commissarissen wordt genoemd als de mogelijke opvolger van politiekorpschef Henk van Essen.

“Ik kreeg een complottheorie toegespeeld over onder meer Zegerius, de man van de premierskandidaat van de VVD. Hij komt natuurlijk waarschijnlijk in de bestuursraad van Ajax. De tegenzet zou zijn dat Pier Eringa misschien wel naar de politie gaat. Hij wordt benoemd of aangesteld door de minister van Justitie en Veiligheid (Yesilgöz-Zegerius, red.)”, aldus Driessen. “Het complot zou zijn dat Ajax haar man aanstelt en omgekeerd de voorzitter van de Raad van Commissarissen een hoge functie bij de politie kan bekleden. Dit werd mij toegespeeld. Ik dacht: nou, het is toch wel leuk. Normaal ben ik er helemaal niet van.”

Mike Verweij verwijst de complottheorie naar de prullenbak. “Het slaat helemaal nergens op, want Pier Eringa heeft 0,0 invloed op de aanstelling van René Zegerius”, stelt de Ajax-watcher. “Of Pier Eringa naar de politie gaat? Ik weet het niet, maar ik denk dat een hoop mensen binnen Ajax dat hopen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.