AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij houdt zich als een van de weinigen goed staande bij Ajax’

Voormalig voetballer en huidig analist Marciano Vink is zeer te spreken over Ajax-verdediger Jorrel Hato. De 17-jarige speler ontwikkelt zich bij de Amsterdammers razendsnel en maakt veel indruk op hem.

Hoewel Ajax op dit moment een rumoerige periode ondergaat, lijkt Hato zich daar weinig van aan te trekken. “Hij kwam eind vorig seizoen in het eerste elftal terecht en nu houdt hij zich als een van de weinigen heel erg goed staande in een elftal met zó veel nieuwe gezichten”, begint Vink. “In het hart van de verdediging, met voor en naast zich nieuwe spelers, is hij een baken van rust.”

Vink gaat vervolgens wat dieper in op de kwaliteiten van de centrumverdediger. “Hij is sterk, heeft een fantastische inspeelpass en wat ik heel erg goed aan hem vind, is het anticiperen, dus het lezen van de situatie. Hij komt bijna nooit in de problemen en schakelt zich ook in de aanval in. Hij begint van achteruit spelbepalend te zijn met een hele goede pass tussen de linies”, sprak de oud-voetballer bij ESPN. “Hij is zeventien jaar, echt ongekend. In een situatie die echt niet makkelijk is bij Ajax. Hij moet ondanks zijn jonge leeftijd leiding geven aan een heleboel nieuwe spelers. Dat hij nu al de stap naar Jong Oranje maakt, is superknap.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.