AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Sven Mislintat: ‘We willen kampioen worden’

Sven Mislintat, de technische man van Ajax pleit voor rust binnen de organisatie. Hij is er nog altijd van overtuigt dat de Amsterdammers de komende weken aanzienlijke vooruitgang zullen boeken.

“Het is aan Maurice (Steijn red.) om de keuzes te maken die ons volgens hem de beste kansen geven om te winnen. Waar het om gaat, is dat we veel balbezit willen, de bal hoog willen veroveren en – als ik Rinus Michels mag aanhalen – ultrafit moeten zijn. Dat zijn de voorwaarden voor succesvol voetbal”, stelt Mislintat bij Voetbal International.

Hij stelt dat de fans geduldig moeten zijn. “Kunnen we dat allemaal binnen de komende drie weken bereiken? Nee, na deze transformatie is dat niet mogelijk. Dit is een nieuw project, een flinke klus. Daarmee wil ik geen alibi creëren, want we willen nog steeds succesvol zijn.”

Wel weet hij dat Ajax aan kwaliteit heeft ingeboet. “We zijn een aantal absolute topspelers kwijtgeraakt. Vervolgens kun je niet eisen dat hun vervangers vanaf dag één directe vervangers zijn. Dat is gewoon niet reëel wanneer je iemand voor veertig miljoen verkoopt en zijn vervanger haalt voor de helft, een derde of kwart van dat bedrag. De nieuwe spelers verdienen dus ook tijd.”

Op de lange termijn heeft de club nog steeds grote doelen. “De komende weken moeten we wat geduld hebben, op korte termijn zullen we nog niet het beste Ajax zien. We hebben gezaaid, nu is het wachten op zonlicht, water en tijd. Tegelijkertijd zijn onze ambities op langere termijn onveranderd. We willen kampioen worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.