AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Sven Mislintat kritisch op de scouting van Ajax’

Sven Mislintat vindt dat het scoutingsapparaat van Ajax er niet bijster goed voor staat. Hij hoopt dit dan ook de komende jaren te gaan verbeteren.

“Op gebied van de scouting is er werk aan de winkel. Dat is onderdeel van mijn baan, vanaf nu komt daar focus op te liggen. Sommige dingen zullen moeten veranderen en verbeteren. In mijn ogen moeten we een betere balans vinden in onze werkwijze, zodat we een 360 graden beeld van spelers krijgen. In dat opzicht kan de profscouting beter, terwijl ik over de jeugdscouting heel tevreden ben”, vertelt de technisch directeur in gesprek met Voetbal International.

“De meeste spelers die we gehaald hebben waren voor hun positie onze nummer één op de lijst, maar ik ga niet noemen welke spelers niet bovenaan onze lijst stonden. Dat we in sommige gevallen voor andere opties gegaan zijn, had verschillende oorzaken. Soms moesten we eerst nog iemand verkopen, waardoor we uiteindelijk te laat kwamen”, vervolgt hij.

Daardoor zijn er spelers misgelopen. “Dan kom je vervolgens uit bij de nummer twee, drie of vier op je lijst en dat is helemaal niet erg. Dat is zelfs het hele idee van een schaduwlijst, dat je opties creëert. Alle opties zijn vervolgens goede opties, want anders staan ze niet op je lijst. Wie je vervolgens precies haalt, hangt samen met allerlei factoren, zoals timing, beschikbaarheid van budget, de bereidheid van de andere club om te verkopen en het verloop van onderhandelingen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.