AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-aanwinst maakt de laatste jaren grote stappen’

Rafael van der Vaart is trots op zijn zoon Damian. Laatstgenoemde tekende gisteren een éénjarig contract bij Ajax. Hij komt over van Esbjerg fB en gaat in Amsterdam spelen bij de 018-ploeg.

“Het is geweldig. Je weet wat hij er allemaal voor doet”, aldus Van der Vaart bij Radio 538. “Het doet wat met hem, maar ook met ons als ouders. Het is heel mooi. Hij staat er relaxed in. Hij wil gewoon lekker voetballen”, reageert de voormalig Oranje-international als in het gesprek de ‘moeilijke kanten’ van het voetbal belicht worden. “Het is een onwijs leuke gozer die gewoon plezier wil hebben.”

Dat hij dat in ieder geval het komende jaar bij Ajax, eveneens de oud-club van vader Van der Vaart, mag gaan doen, maakt veel los. “Ajax is zijn droomclub. Dit was voor hem de absolute droomdag en dat kon je ook aan hem zien. Hij straalde van oor tot oor. Er zijn nog veel mensen bij de club die er in mijn tijd ook waren. Hopelijk zorgen ze ervoor dat mijn zoon net zo’n carrière krijgt als ik.”

Het duurde uiteindelijk vrij lang voordat de overstap naar Ajax kon worden afgerond. “Een gevoel van opluchting. Het duurde zolang. Hij moest al die tijd individueel trainen. Hij gaat daar (De Toekomst, red) ook naar school. Hij heeft een week stage gelopen en heeft dat goed gedaan. Hij heeft ze (Ajax, red) overtuigd hem een jaartje op te leiden. Hij speelt ook pas drie jaar bij een profclub. Hij maakt hele grote stappen de laatste jaren, maar er moet nog heel veel verbeterd worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.