AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Bergkamp terug in Amsterdam: ‘Dan heb je het Ajax-bloed terug’

Dennis Bergkamp is al een tijdje verdwenen uit het voetballandschap. Maar volgens zaakwaarnemer Rob Jansen kan daar zomaar eens verandering in komen. Dit laat hij weten in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

De voormalig topvoetballer was na zijn loopbaan jarenlang bij Ajax te zien, waarbij hij zich onder meer bezighield met de jeugdopleiding en assistentschap bij het eerste team. Bij het ontslag van Marcel Keizer werd hij echter op non-actief gezet. Sindsdien heeft Bergkamp geen grote functie meer gehad.

Over interesse heeft hij volgens Jansen weinig te klagen. De zaakwaarnemer denkt zelfs dat hij snel weer ergens aan de slag gaat. “Dennis is thuis nu, in Blaricum. Ik zie hem veel en spreek hem veel. Het gaat heel goed met hem. Dat Dennis gaat terugkeren in de voetballerij, daar ben ik van overtuigd”, stelt Jansen.

“Maar ik denk niet in Nederland. Ik denk eerder dat het richting Engeland is”, vervolgt hij. “Maar hij komt wel terug. Ik denk niet dat hij die ambitie heeft. Iets in het opleidingsgedeelte, misschien bij zijn oude liefde Arsenal, zou niet heel raar zijn. Hij komt wel terug, daar ben ik van overtuigd.”

Volgens Jansen zou Ajax er verstandig aan doen om hem in de raad van commissarissen te zetten. “Niet alleen ik, ook meerdere mensen binnen Ajax hebben gezegd: ‘Waarom haal je niet mensen als Marco van Basten, Frank Rijkaard of Dennis Bergkamp voor de raad van commissarissen?’ Dan heb je het Ajax-bloed terug. Van Basten en Rijkaard wilden niet, terwijl Bergkamp nooit is gevraagd. Er zijn grote namen genoeg.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.