AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-grootverdiener sprak met clubs uit Saudi-Arabië’

Steven Bergwijn heeft in de afgelopen transferperiode de mogelijkheid gehad om over stappen naar Saudi-Arabië. Hier maakt de Italiaanse transferbaas Fabrizio Romano melding van. De aanvaller van Ajax ging niet in op deze interesse, maar de journalist stelt wel dat ze in de winterstop een nieuwe poging voor hem zullen gaan wagen.

Hij is bezig aan zijn tweede voetbaljaar in Amsterdam. Afgelopen seizoen slaagde hij er niet in om aan de hoge verwachtingen te voldoen, wat mede kwam door de concurrentiestrijd met Dusan Tadic. Sinds het vertrek van de Serviër is de aanvaller de absolute nummer 1 van Ajax.

Maurice Steijn besloot zelfs om de aanvoerdersband aan Bergwijn te geven, waarmee de hoofdtrainer zijn vertrouwen in hem uitsprak. Het had echter naar verluidt goed mogelijk geweest dat de Oranje-international niet langer in de clubkleuren van Ajax had gespeeld, maar dat hij onder contract stond in Saudi-Arabië.

Meerdere partijen uit het land zagen het namelijk wel zitten om hem te contracteren. De voorbije periode vonden er vele gesprekken plaats met zijn management. Het laatste contact tussen beide partijen dateert zelfs van deze week. Het kwam echter niet tot een akkoord, waardoor Bergwijn voor Ajax blijft spelen.

Het is de verwachting dat de geïnteresseerde clubs over een jaar terugkeren om Bergwijn weer te polsen. Als Ajax opnieuw een minder seizoen beleeft, dan hopen zij dat de buitenspeler dan alsnog overstag gaat. De rechtspoot ligt in Amsterdam nog tot de zomer van 2027 onder contract, waardoor de club een hoog transferbedrag kan vragen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.