AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Echt, ik zou me als trainer doodongelukkig voelen’

Maurice Steijn baarde afgelopen weekend opzien vanwege zijn reactie na de erbarmelijke wedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0). De trainer van Ajax zei namelijk dat hij nul inspraak heeft gehad in het transferbeleid van de Amsterdammers.

In het Algemeen Dagblad geeft voormalig technisch directeur Henk van Stee aan dat hij daar helemaal niets van begrijpt. “Ik ben echt met stomheid geslagen over wat ik allemaal hoor en lees. Waar ik ook gewerkt heb, overal was het gebruikelijk dat een trainer een stem had in het halen van spelers. Ik krijg nu een beetje het idee dat Sven Mislintat de Duitse manier van werken hanteert in Amsterdam. Zo van: ‘De trainer moet niet zeuren, hij moet het maar doen met de spelers die ik hem geef’. Dat is geen gezonde situatie”, meent Van Stee.

de oud-td denkt dat Mislintat daarom Steijn heeft aangesteld, aangezien hij niet zo’n grote naam is en eerder zou instemmen met een dergelijke gang van zaken. “Ik vrees alleen dat Mislintat bewust voor een qua naam kleinere trainer heeft gekozen. Mannen als Guus Hiddink of Dick Advocaat hadden het niet gepikt, na afloop van de voorbereiding geconfronteerd worden met een zwik onbekende spelers. Wellicht is Maurice daar in zijn enthousiasme wat naïef in geweest. Geloof me: dit gaat onherroepelijk tot nog meer conflicten leiden.”

Van Stee denkt ook te weten wat voor steun Steijn nodig heeft, maar ziet dat niet gebeuren in Amsterdam. “Als je Maurice echt de kans zou willen geven, zou je als Ajax eigenlijk moeten zeggen: je krijgt voor langere tijd de gelegenheid om van deze groep onbekende spelers een succesvol geheel te maken. Maar ja, dat gaat een beursgenoteerd bedrijf natuurlijk nooit roepen. Ajax moet kampioen worden, simpel, hoe onrealistisch ook. Echt, ik zou me als trainer doodongelukkig voelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.