AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Sven Mislintat komt met nieuwe salarisstructuur bij Ajax’

Sven Mislintat, de technische man van Ajax is de afgelopen zomer flink aan het sleutelen geweest aan de salarishouding binnen de club. Omdat de Amsterdammers geen Champions League-spelen betekent dit dat er minder geld binnenkomt.

Dat de salarissen omlaag moeten vanwege de financiële situatie klopt niet helemaal met het uitgavepatroon. Ajax kocht voor ongeveer honderd miljoen euro aan spelers. “We hebben geld verdiend en qua salarissen zijn we omlaag gegaan”, legt Mislintat uit in Voetbal International. “Er is ook een nieuwe salarisstructuur gecreëerd.”

“Dat komt erop neer dat spelerssalarissen gereduceerd worden wanneer we geen Champions League spelen”, vervolgt de Duitser. Dat moet vanaf nu in alle verbintenissen worden vastgelegd. Dat is namelijk een structuur waardoor je voorbereid bent op alle scenario’s, financieel duurzaam beleid is belangrijk.”

Zo wordt voor spelers nog duidelijker hoe belangrijk Champions League-voetbal is voor Ajax. “Dat ze het vervolgens ook merken wanneer dat wel of niet lukt, precies zoals wij als club dat ook voelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.