AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax pakt uit met één van de beste backs uit de Bundesliga’

Op de slotdag van de transferperiode pakte Ajax nog uit met de Kroatische linksback Borna Sosa. Journalist Sam Plantinga van Voetbal International analyseert de aankoop van de Amsterdammers.

Met Sosa trekt Ajax een aanvallend ingestelde back aan die bekendstaat om zijn voorzetten, schrijft Planting. “De data zijn namelijk duidelijk. De Kroatische linkspoot is tijdens zijn verblijf in Stuttgart een van de beste voorzetgevers in de Bundesliga.”

Planting dook in de cijfers van aanvallend ingestelde backs op het hoogste niveau in Duitsland en stelt dat Ajax een back met een hoog rendement heeft gehaald. “Terwijl VfB Stuttgart vorig seizoen een bijzonder moeilijk jaar kende, waarbij er play-offs aan te pas moesten komen om degradatie te ontwijken, keerde Sosa terug naar zijn oude topvorm. Opvallend, want de jaren daarvoor typeerden zich door pieken en dalen. In 2022/23 leidde hij – omgerekend naar speeltijd – het klassement van Bundesliga-verdedigers in passes waaruit een teamgenoot tot een doelpoging kwam.”

Het lijkt er dus zomaar op dat Ajax een sensatie op linksback in huis heeft gehaald. De toekomst mag uitwijzen of dat ook echt het geval is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.