AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik wens de Ajax-supporters heel veel sterkte dit jaar’

Verslaggever Emile Schelvis heeft zo zijn twijfels over de overstap van Davy Klaassen naar Inter Milan. In de #DoneDeal podcast van VoetbalPrimeur laat hij zich uit over deze lastminute transfer.

Op de laatste dag van de transferperiode verruilde hij Ajax voor een nieuw avontuur bij de Italiaanse grootmacht. “Ik denk dat Klaassen van de ene bank naar de andere verhuist”, stelt Schelvis. “Ik denk dat hij in Amsterdam meer speeltijd had gekregen dan hij nu in Milaan gaat krijgen. Maar het zal ook een financiële en sociale afweging zijn.” De commentator zegt dat Klaassen met ploeggenoten Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in een ‘warm bad’ terechtkomt. Maar: “Qua voetbal hebben ze nog Barella en Frattesi in de ploeg.”

“Ze hebben nog zo veel mogelijkheden voordat Klaasen aan bod komt. Achter de spits staat Thuram, die is de laatste weken een van de beste. Waar gaat er een rol ontstaan voor Davy?”, vraagt de commentator zich af. Schelvis constateert dat Ajax na Dusan Tadic en Daley Blind opnieuw een echt Ajacied is kwijtgeraakt. “Ik gun Klaassen het beste, maar ik denk dat het voor Ajax het volgende gemis is. Wat blijft er over van de ruggengraat die de spelersgroep zo sterk maakte?”

“Het is één grote vergaarbak aan mensen die alles nog moeten bewijzen”, luidt de harde conclusie van Schelvis. “Daaromheen zit een trainer die alles ook zelf voor het eerst meemaakt en mensen daar boven die er ook voor het eerst zitten. Ik wens de supporters van Ajax heel veel sterkte het komende jaar. Er wordt ingekocht op het tweede niveau van Engeland, Duitsland en Frankrijk. Dat is Ajax-onwaardig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.