AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Groot optimisme over laatste Ajax-aankoop: ‘Heeft echt alles’

Voormalig verdediger André Bergdølmo geeft hoog op van de laatste Ajax-aanwinst Sivert Mannsverk (21). Hij verwacht dat zijn Noorse landgenoot een groot succes gaat worden in de Johan Cruijff ArenA.

Ze namen hem op de valreep over van Molde FK, waarvoor hij ondanks zijn jonge leeftijd al 87 officiële duels speelde. De defensieve middenvelder moet de concurrentie aangaan met Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Kenneth Taylor en Silvano Vos.

“Echt een heel goede voetballer”, zegt Bergdølmo tegen ESPN. “Ajax haalt met Mannsverk de beste speler van de Noorse competitie. Hij is 21 jaar, maar de beste speler van het team. Dan is het een goed moment voor een transfer naar een ander elftal, waar je betere spelers om je heen hebt. Daar gaat Mannsverk alleen maar van leren. Dit is gewoon een normale, goede stap voor hem.”

Volgens de oud-Ajacied is Mannsverk bijzonder compleet. “Mannsverk heeft echt alles. Hij is een bijna complete voetballer. Hij is goed met de bal, een box-to-box-speler en kan zowel met links als rechts goed uit de voeten. Ik ben er zeker van dat Mannsverk na Ajax ook weer een grotere stap kan maken. Bij Fredrik Aursnes had ik ook hetzelfde: hij maakte de juiste stappen en speelt nu iedere wedstrijd bij Benfica.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.