AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij is de schuldige voor Ajax-verwoesting’

Journalist Valentijn Driessen maakt zich grote zorgen om Ajax. Hij vindt dat de Amsterdammers vreselijk de fout zijn ingegaan door Sven Mislintat alle touwtjes in handen te geven.

Na het vertrek van Marc Overmars was Ajax ruim een jaar bezig om een nieuwe directeur voetbalzaken aan te stellen. Waar Julian Ward lang in beeld was, haakte hij plotseling af en schakelde de club door. Het kwam uiteindelijk uit bij Mislintat, die in het verleden bij onder meer Borussia Dortmund, Arsenal en VfB Stuttgart werkte.

Vooralsnog lijken Mislintat en Ajax geen gouden combinatie te zijn. De Duitser deed er deze zomer lang over om zijn gehele selectie bij elkaar te zoeken, lijkt niet volledig aan de wensen van hoofdtrainer Maurice Steijn te hebben voldaan en zag zondagmiddag op de tribune hoe Ajax tegen Fortuna Sittard opnieuw punten liet liggen.

Driessen is dan ook hard voor Mislintat. “Zonder fatsoenlijk controlemechanisme is de portemonnee in handen van de Duitser en mag hij als groentje solo het totale voetbaltechnisch beleid bepalen”, oordeelt de journalist. “Met goedkeuring van (Jan, red.) Van Halst, die toestaat dat trainer Maurice Steijn en hoofdscout Kelvin de Lang slechts marionetten zijn van Mislintat.”

“Deze giftige cocktail gaat slachtoffers maken. De poging van Mislintat om tijd te kopen is bij voorbaat mislukt, omdat je bij Ajax geen tijd wordt gegund en omdat het vertrouwen in de kwaliteit van de aankopen ontbreekt. Tegen Fortuna Sittard boden ze geen hoop op verbetering. Geen enkele nieuwkomer verrast.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.