AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dat is niet zo netjes van Maurice Steijn’

Voormalig voetballer en huidig analist Kenneth Perez is niet te spreken over de uitlatingen van Ajax-trainer Maurice Steijn. Hij lijkt zich namelijk te distantiëren van het aankoopbeleid van technisch directeur Sven Mislintat.

Steijn benadrukte in Sittard dat hij wel degelijk inspraak heeft gehad in het transferbeleid, maar niet in grote mate. Mislintat heeft volgens hem ‘andere keuzes’ gemaakt. Perez stelt in Dit was het Weekend: “Hiervoor zegt hij dat in de voorbereiding was afgesproken dat Mislintat bepaalt welke spelers er komen en hij zich zou gaan richten op de spelers die hij krijgt.”

“Als je die afspraak maakt, dan vind ik het eigenlijk niet heel netjes dat hij nu een beetje afstand neemt van de aankopen die zijn gedaan”, aldus Perez. “Hij doet eigenlijk alsof hij er helemaal niets mee te maken heeft gedaan en je hem er niet op kan afrekenen. Maar dan had hij in de voorbereiding tegen Mislintat moeten zeggen dat hij dit alleen zou doen als hij minimaal over drie spelers mocht beslissen en dat hij het anders niet zou doen. Als hij dat had gezegd en hij krijgt dit, dan kun je dit zeggen. Maar nu…”

Jan Joost van Gangelen heeft de indruk dat Peter Bosz om die reden is afgehaakt. Perez: “Bosz was hier waarschijnlijk niet mee akkoord gegaan, maar hij zegt wel in elk interview dat je bij de technisch directeur moet zijn en hij er niks mee te maken hebt. Dus misschien is dat wel zo, dat hij zijn spelers krijgt, maar dat zijn andere spelers. Ook spelers die we vaak al kennen, dus dat vinden we al snel goede aankopen. Bij Ajax kennen we de spelers niet.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.