AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Davy Klaassen hard op weg naar deze club’

Het ziet ernaar uit dat Davy Klaassen in slotfase van de transferperiode nog zal gaan vertrekken bij Ajax. De ervaren middenvelder staat namelijk voor een nieuw avontuur bij het Turkse Trabzonspor.

Ajax zou een vraagprijs van 2,5 miljoen euro voor Klaassen hanteren, de speler zou zelf op precies dat bedrag per jaar aan salaris inzetten. Dat lijkt voor de redelijk kapitaalkrachtige Turken geen probleem; de ploeg heeft nood aan een ervaren leider op de as nu Marek Hamsik vertrokken is; de voormalig sterspeler van SSC Napoli is gestopt. Bovendien vertrok Manolis Siopis, een Griekse controlerende middenvelder met de nodige routine, naar Cardiff City.

Een week geleden zei trainer Maurice Steijn nog over Klaassen, vlak voor de aftrap tegen Ludogorets (1-4 zeg): “Ik heb met Davy nog niet over zijn toekomst gesproken. Hij kent zijn situatie op dit moment. Hij kent zijn status binnen het elftal en hij weet hoezeer ik hem waardeer. In een eerder stadium heb ik wel aangegeven dat hij er voor zichzelf over na moet denken wat hij wil als hij voor een langere tijd buiten de ploeg gaat vallen. Wil hij dan onderdeel uitmaken van zíjn club of wil hij nog één keer ergens een mooi avontuur aangaan? Misschien moeten we daar in de komende week eens met hem naar kijken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.