AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax heeft beet en legt miljoenen neer voor volgende klapper’

Ajax heeft zich versterkt met de Noorse middenvelder Sivert Mannsverk. Hij komt over van Molde FK en ze betalen een transfersom van zes miljoen euro voor hem. Dit kan met bonussen nog oplopen tot acht miljoen.

Volgens zowel Voetbal International als het Noorse TV2 Sport is de deal inmiddels rond. De jonge controleur kan voor vijf jaar gaan tekenen in Amsterdam, waar hij geldt als de opvolger van Edson Álvarez, die voor een megasom naar West Ham United is verkast. Mannsverk moet de concurrentie aangaan met Benjamin Tahirovic, talent Silvano Vos zal als back-up fungeren.

Molde haalde Manssverk twee jaar geleden op bij Sogndal, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Hij veroverde een basisplaats bij zijn nieuwe club en groeide eruit tot een sterkhouder. Dit seizoen kwam hij tot dertig officiële wedstrijd, waarin zes keer gescoord werd. Manssverk staat nog tot december 2025 onder contract in Noorwegen. De jeugdinternational is volgens TransferMarkt zo’n vijf miljoen euro waard.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.