AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax kan de jeugdopleiding wel gaan opdoeken’

Ajax wordt al jaren geroemd door haar enorm succesvolle jeugdopleiding. Maar volgens analist Rene van der Gijp is daar momenteel weinig meer van over. Hij maakt zich er zorgen over.

Van der Gijp stelt in de podcast KieftJansenEgmondGijp: “Als je de reservekeeper van Eintracht Frankfurt koopt en de reservekeeper van FC Sankt Pauli, dan kun je eigenlijk je jeugdopleiding wel wegdoen. Bij Ajax is het nu zo dat we van tachtig procent van de aankopen nog maar moeten zien wat het wordt, en dat we in twintig procent wel een versterking zien.

“Die Kroatische voorstopper (Josip Sutalo, red.) kan bijvoorbeeld een versterking zijn. Maar eigenlijk moet het andersom zijn”, aldus Van der Gijp. “Eigenlijk moet je van tachtig procent zeker weten dat het een versterking is en twintig procent kunnen types zijn zoals Daramy, aankopen die Overmars weleens deed. Dat zijn spelers die wat kunnen worden als je ze goed opleidt. Nu vind ik het te veel uit zijn verband.”

Wim Kieft deelt dezelfde zorgen. Jorrel Hato is weliswaar doorgebroken, maar weet de oud-international: “Het leuke van Ajax is dat er vaak goede jeugdspelers doorkomen. Maar die zijn er niet altijd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.