AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Grote promotie lonkt bij Ajax voor Jan van Halst’

De RvC van Ajax overweegt om Jan van Halst tijdelijk door te schuiven als algemeen directeur. Hij zou de tijd moeten gaan overbruggen totdat Alex Kroes aan de gang kan gaan met zijn werkzaamheden in Amsterdam. Hier maakt De Telegraaf vandaag melding van.

Spoedig wordt bepaald of Van Halst wel of niet tijdelijk wordt doorgeschoven, klinkt het. Door een concurrentiebeding in zijn contract bij AZ is Kroes nog niet vrij om de overstap naar Ajax te maken. Momenteel probeert Kroes met de Alkmaarders tot een overeenstemming over een vervroegde indiensttreding bij Ajax te komen.

Ajax is er volgens de ochtendkrant ‘betrekkelijk laat’ achter gekomen dat het moeilijk is om zonder algemeen directeur de transferzomer door te komen. In de directie krijgt technisch directeur Sven Mislintat geen tegengas van een algemeen directeur met een voetbalachtergrond. Van Halst is na zijn spelerscarrière in diverse functies werkzaam geweest bij FC Twente.

Pier Eringa, voorzitter van de RvC, heeft geopperd om Van Halst tijdelijk door te schuiven. Eringa heeft wel tegengas gekregen. ‘Eringa kreeg vanuit de Ajax-organisatie echter de vraag of het wel gepast is om iemand die nu commissaris is de baas te laten worden van de hele NV, waar niet alleen voetbalvraagstukken belangrijk zijn. En of het wel zuiver is om Van Halst na de komst van Kroes weer als commissaris zijn eigen gevoerde directiebeleid te laten toetsen’, klinkt het.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.