AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax-aankoop imponeert: ‘Een stoomtrein die blijft gaan langs de zijlijn’

Ajax pakte onlangs uit met de komst van de Deense back Anton Gaaei. En volgens Kasper Pedersbæk, van het Deens voetbaldata-bedrijf Nordic Football Data, gaan de Amsterdammers veel plezier aan hem beleven.

“Hij is een aanvallende back met heel veel snelheid. Hij is niet zozeer een dribbelende speler, maar echt een speler die met zijn aanvallende loopacties voor gevaar zorgt. Hij combineert dat met een geweldig uithoudingsvermogen, een stoomtrein die blijft gaan langs de zijlijn”, aldus Pedersbæk bij Ajax Showtime.

“Hij beschikt over een secure passing, is comfortabel in een team dat veel balbezit heeft en heeft een erg goede voorzet in huis”, vervolgt Pedersbæk, die stelt dat de nieuwe Ajacied ook verdedigend zijn mannetje staat. Vooral in de één-tegen-éénduels. “Hij heeft geen centrale verdediger nodig die hem rugdekking verschaft.”

Pedersbæk weet dat er ook een aantal verbeterpunten zijn. “Hij is niet slecht in de kleine ruimte, maar bij een grotere club en in een betere competitie moet hij deze vaardigheden wel gaan verbeteren”, stelt hij. Toch verwacht hij dat de vleugelverdediger zomaar in korte tijd een sensatie kan worden. “Het zou me niet verbazen als Gaaei sneller dan verwacht een basisplaats verovert.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.