AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dat past perfect in de filosofie van Ajax’

Urby Emanuelson is weer terug bij zijn oude club Ajax. Maar liefst 12,5 jaar was hij weg bij de Amsterdammers maar is nu assistent-trainer bij Jong Ajax.

“Het is ontzettend leuk om weer terug te zijn, nu bij Jong Ajax”, vertelt Emanuelson aan Ajax TV. “Er is natuurlijk een hele hoop veranderd sinds ik weg ben gegaan. Zeker in de eerste week was het nog een beetje je plekje vinden en de mensen leren kennen. Het voelt goed om weer thuis te zijn.”

Emanuelson geeft aan eerder dit jaar et Klaas-Jan Huntelaar te hebben gesproken. “Hij vroeg mij wat ik bij FC Utrecht allemaal deed”, gaat de oud-voetballer verder. “De dingen die ik daar deed, die bevielen hem wel. Het was eigenlijk iets waar de club naar op zoek was. Toen kwam er een vacature vrij in de staf bij Jong Ajax, toen is het balletje gaan rollen en is het best wel snel gegaan.”

“Ik werk vanuit mijn rol die ik bij Utrecht al had. Ik was daar een beetje de schakel tussen het eerste elftal en de jeugdopleiding. Ik hield talent in de gaten en keek wie er interessant was om eventueel door te schuiven. Dat past natuurlijk perfect in de filosofie van Ajax. Jong Ajax is een belangrijke ploeg, waar heel veel talent is. Het is aan ons om die op de juiste manier te prikkelen, te ontwikkelen en klaar te stomen voor het eerste elftal”, aldus de Ajacied.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.