AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax gaat van die transfer niet minder worden’

Mohammed Kudus zal Ajax zo goed als zeker verlaten voor West Ham United. En volgens analist Wim Kieft zullen de Amsterdammers er niet op achteruit gaan.

In zijn column voor De Telegraaf schrijft Kieft: “Mohammed Kudus is op weg naar West Ham United. Als Ajax daarvoor een bedrag incasseert tussen de 45 en 50 miljoen euro, is iedereen blij. Marc Overmars haalde hem drie jaar geleden als toptalent voor minder dan tien miljoen euro uit Denemarken. Financieel een lucratieve deal, maar sportief heeft hij met zijn kwaliteiten te weinig laten zien.”

Kieft legt uit: “Drie goals tegen Ludogorets, de nummer acht van Bulgarije, zegt niet zoveel. In grote wedstrijden is hij niet iemand geweest die het verschil maakte met doelpunten of het elftal op sleeptouw nam. Verstandig overigens van trainer Maurice Steijn om in Bulgarije een aantal aankopen op de bank te zetten en terug te vallen op enkele zekerheidjes van de vorige seizoenen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.