AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Brian Brobbey kreeg belletje van oud-spits van Ajax

Brian Brobbey is momenteel vol in training om zijn afronding te verbeteren. En daarvoor krijgt de Ajax-aanvaller goede hulp in de persoon van Klaas-Jan Huntelaar. Hij probeert hem rustiger te worden voor de goal.

Hij heeft in ieder geval een idee hoe hij zijn koelbloedigheid kan verbeteren. “Het geheim van een goal maken is volgens mij een mix van intuïtie en automatisme. Ik moet rustiger worden in mijn hoofd. Keepers gokken soms ook op wat jij doet als aanvaller. Ik moet blijven kijken, durven wachten. Koel zijn voor het doel.” Brobbey maakte tegen Excelsior zijn eerste Eredivisie-goal van dit seizoen.

Naast de arbeid die Brobbey op het trainingsveld met Bakkati levert, helpen mensen bij Ajax hem ook buiten het veld. “Ik werd ook gebeld door Klaas-Jan Huntelaar. Hij zei dat ik geduldig moest blijven en vertrouwen moest houden. Hij vond dat ik goed gespeeld had en dat dat de basis is. Dat de goals dan een keer gaan komen.” Huntelaar vervult de rol van technisch manager bij Ajax.

Voor Brobbey staat het vizier nog maar op één ding de komende weken: scoren. “Elke andere speler op het veld zou zijn vertrouwen kunnen halen uit een goede wedstrijd. Een spits niet. Die moet scoren. Ik speel liever slecht en dat ik met twee doelpunten belangrijk ben voor de ploeg, dan dat ik goed speel en kansen mis.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.