AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Bij Ajax heeft hij niet in zijn kracht gespeeld’

Giovanni van Bronckhorst baalt van het feit dat Calvin Bassey niet is geslaagd bij Ajax. Hij werkte samen met de mandekker bij Rangers FC en weet dat hij veel kwaliteiten bezit.

Nadat Lisandro Martínez afgelopen zomer bij Ajax vertrok, hoopten de Amsterdammers met Bassey een goede vervanger in huis te hebben gehaald. Verdedigend bleek hij in staat te zijn om de rol op zich te nemen, maar in de opbouw kwam hij vaak in de problemen. Het zorgde ervoor dat hij zijn basisplaats kwijt raakte.

Van Bronckhorst vertelt in gesprek met RTL7 dat hij de tekortkomingen herkent en zelf ook al aan zijn voetballende kwaliteiten heeft gewerkt: “Hij heeft natuurlijk geen goed jaar gehad. Bij mij werd Bassey meteen basisspeler, toen ik in november bij Rangers kwam. Zijn verdedigende kwaliteiten waren gewoon geweldig. Hij is snel en fysiek sterk.”

De hoofdtrainer is ervan overtuigd dat Bassey de kwaliteiten had om bij Ajax te slagen, maar denkt dat hij op een verkeerde manier is gebruikt. “Hij speelde bij mij echt in zijn kracht, waardoor hij de speler werd die toen aan Ajax verkocht werd. Ik was niet blij dat hij wegging, maar ik begreep het wel.”

“Natuurlijk is hij een jonge speler die zichzelf kan verbeteren, maar ik denk dat Ajax in het algemeen een heel moeilijk jaar heeft gehad. Bij Ajax heeft hij niet altijd in zijn kracht kunnen spelen.” Ajax stuurde in de zomer aan op een vertrek en verkocht hem aan Fulham, waar hij voorlopig een goede indruk maakt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.