AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Het Ajax-DNA hebben is geen garantie voor succes’

Martin Jol vond het verrassend dat Ajax deze zomer koos voor Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer. Toch heeft de voormalig oefenmeester alle vertrouwen in hem.

“Bij Sparta, dat voor zijn komst onderin bungelde, heeft hij een uitstekende prestatie geleverd en nét geen Europees voetbal gehaald. Als je dat bekijkt, waarom zou Steijn dan niet bij Ajax passen?”, zegt Jol op de website van Ajax. “Er zijn genoeg trainers met een Ajax-achtergrond die het niet hebben gemaakt.”

En andersom kan het ook, zoals met Erik ten Hag en Peter Bosz.”Zij hadden die achtergrond niet en hebben het uitstekend gedaan. Het Ajax-DNA hebben is geen garantie voor succes, dat heeft het verleden uitgewezen. Als je maar wint.”

Jol heeft vertrouwen in Steijn. “Hij kan duidelijk zijn en geeft spelers een gezicht. Men denkt nu dat Ajax een chaos is, maar er lopen nog zoveel goede spelers. Als Steijn zijn beste team vindt, komt het goed. Hij weet wat er bij komt, is positief en heeft vertrouwen. Dat vind ik goed van hem. Maurice gaat ervoor zorgen dat Ajax een goede ploeg wordt die uitstekend in elkaar steekt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.