AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik ben erg tevreden over het aankoopbeleid van Ajax’

Jan van Halst is content over het aankoopbeleid van Ajax. Sinds een aantal maanden is hij rvc-lid bij de Amsterdammers en houd dus de nodige toezicht. Hij benadrukt ook dat er nog meer versterkingen op komst zijn.

Bij Ziggo Sport vertelt Van Halst dat het drukke tijden zijn in Amsterdam. “Maar dat is ook goed en noodzakelijk, als je kijkt naar afgelopen jaar”, meent hij. “De hele club werkt hard. Of ik tevreden ben met wat er nu is binnengekomen? Ja, daar lijkt het wel op.”

Dat is voor de oud-prof echter niet genoeg. “We kunnen wel heel leuk zeggen: het is allemaal mooi, maar je moet er nu voor gaan zorgen dat er een elftal staat en dat we gaan winnen. Dat kost wel even tijd, natuurlijk”, weet hij.

Steijn ziet er graag nog Nederlandse spelers bij komen. Ook daar wordt volgens Van Halst aan gewerkt. “Daar wordt wel naar gekeken, maar soms zijn bepaalde posities bij Ajax net bezet, waar andere clubs wel Nederlanders voor aantrekken. Het heeft ook een beetje met de positie te maken. Over het algemeen is dat wel een beetje de markt, dat buitenspelers toch relatief goedkoper zijn dan Nederlanders.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.