AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Als trainer werd ik echt depressief’

Marco van Basten heeft zich uitgelaten over zijn periode als trainer. Zelf was hij één van de beste voetballers van de wereld maar als trainer bleek hij niet helemaal op zijn plek te zitten. Hij had twee seizoenen SC Heerenveen onder zijn hoede en besloot als trainer van AZ om er mee te stoppen.

“Als voetballer had ik een heerlijk leven en vond ik het prima, maar als trainer werd ik op een gegeven moment echt depressief”, vertelt Van Basten in de Cor Potcast. “Het werd opeens écht werken. Ik werd gewoon moe, echt moe. Het was goed voor mij om te stoppen.”

“Toen ik clubs trainde, had ik inderdaad ook wel eens gedachten in de trant van: waarom ga ik niet lekker golfen? Maar je probeert het toch”, gaat San Marco verder. “Ik had toch ergens wel het idee dat ik iets zou kunnen beïnvloeden, maar dat bleek toch veel te weinig te zijn.

“In ieder geval veel te weinig om voor mezelf gelukkig van te worden. Je moet zoveel meer doen. Als speler ben je onderling heel direct en zeg je waar het op staat. Als trainer moet je dat toch wel op een andere manier doen. Dat is veel complexer. Je moet spelers voor je winnen, want anders schiet het niet op”, aldus Van Basten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.