AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Brian Brobbey moet nog tienduizend keer afronden’

Brian Brobbey kan nog altijd niet overtuigen in de spits bij Ajax. Marco van Basten ziet dat hij kwaliteiten heeft, maar ook dat hij nog veel moet leren. Dat zegt de voormalige topspits in De Cor Potcast.

“Brobbey is niet rustig. Hij moet dat afronden nog tienduizend keer doen. Hij moet het op de training elke keer blijven doen en herkennen. Op een gegeven moment komt er dan wel een klik.”

Het is nog maar de vraag of Brobbey de knop zal omzetten. “Dat gaat bij de een wat sneller en beter dan bij de ander. Dat is wel interessant, want zo leer je eigenlijk voetballen: degenen die het technisch snel begrijpen, worden tactisch ook slimmer omdat ze geen tijd meer nodig hebben voor het technische vlak”, aldus van Basten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.