AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax ziet beoogde aanwinst kiezen voor Lens’

Ajax lijkt de komst van de 27-jarige spits Chuba Akpom te kunnen vergeten. Volgens het Franse medium L’Equipe is de topscorer van Middlesbrough namelijk hard op weg naar RC Lens.

De clubs hebben een akkoord bereikt over een transfersom van elf miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen met nog twee miljoen oplopen. Akpom wordt bij de verrassende nummer twee van de Ligue de opvolger van Loïs Openda. Hij vertrok deze zomer voor ruim veertig miljoen euro naar RB Leipzig.

Door het akkoord tussen Middlesbrough en Lens grijpt Ajax vrijwel zeker mis. De Engelse spits was vorig seizoen goed voor 28 goals in het Championship en kroonde zich daarmee tot topscorer. Bij Lens, de club van Stijn Spierings, ligt een vierjarig contract voor hem klaar.

Akpom werd opgeleid door Arsenal en speelde daarna voor Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton en het Belgische STVV. Via PAOK Saloniki kwam de voormalige jeugdinternational van Engeland in 2022 bij Middlesbrough terecht.

One thought on “‘Ajax ziet beoogde aanwinst kiezen voor Lens’

  1. Als Ajax echt wat in hem zag hadden ze al eerder actie genomen. Akpom zou dan zeker voor Ajax gekozen hebben en niet voor (subclub League 1) Lens.
    Deze jongen heeft één seizoen leuk gescoord, maar al een rits met clubs gehad.
    Er speelt vast wat anders bij Sven Mislintat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.