AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘International wil de overstap maken naar Amsterdam’

Ajax probeert met alles in haar macht om de Japanse verdediger Hiroko Ito naar Amsterdam halen. Alleen werkt zijn werkgever VFB Stuttgart allerminst mee. Hier maakt het medium BILD melding van.

Technisch directeur Sven Mislintat kent Ito nog uit zijn periode in Duitsland en is overtuigd dat de defensieve kracht in de Johan Cruijff ArenA kan slagen. De laatste weken probeerde hij Stuttgart dan ook te overtuigen van de overstap.

Het Duitse clubbestuur is echter vastbesloten om Ito in de Bundesliga te houden. Stuttgart sprak zelfs met hem over een contractverlenging. Zijn huidige verbintenis loopt nog tot de zomer van 2026, maar het hoopt hem langer aan de club te verbinden. Daarvoor zou hij dan meer salaris tegemoet kunnen zien.

De 24-jarige verdediger moet dan echter wel akkoord gaan met een transferclausule van 30 miljoen euro, wat Ito niet wil. Hij zou dat bedrag veel te hoog vinden en bij het bestuur hebben aangegeven dat hij het liefste voor de uitdaging bij Ajax zou willen gaan. Vooralsnog gaf Stuttgart hier geen gehoor aan.

Volgens de media is Ito zeer teleurgesteld dat de club onlangs een Amsterdams bod van 15 miljoen euro van tafel af heeft geveegd. Mocht Ito er niet met Stuttgart uitkomen, dan komt Ajax plotseling weer in beeld. De speler zou hopen op een hereniging met Mislintat, met wie hij een uitstekende band heeft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.