AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Sven Mislintat zet in op nieuwe structuur bij Ajax’

Ajax is bezig met een matige voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit is de mening van journalist Reon Boeringa van Voetbal International. Vooral het uitblijven van transferklappers baart hem zorgen.

“Waar blijven de volgende aankopen? Het seizoen begint over twee weken, maar sinds het vroegtijdige aantrekken van middenvelders Branco van den Boom en Benjamin Tahirovic is het stil gebleven bij Ajax. Dat terwijl nadien wel Jurriën Timber, Dusan Tadic, Calvin Bassey, Florian Grillitsch en Lorenzo Lucca de deur achter zich dicht trokken.”

Het gevolg hiervan is dat Ajax eigenlijk al de hele voorbereiding werkt met een selectie die niet overeen zal komen met die van een september, wanneer de transfermarkt is gesloten. “Een buitenlandse trainingsweek is normaliter de ideale gelegenheid voor het inslijpen van automatismen, maar dat gaat moeilijk als de ploeg nog in afwachting is van meerdere basisspelers. In Herzogenaurach liet Steijn weten dat hij had gehoopt zijn selectie eerder rond te hebben, maar tegelijkertijd uitte hij ook begrip voor de situatie waarin Ajax verkeert.”

Wat de situatie niet makkelijker maakt, is het feit dat Ajax sowieso geen Champions League voetbal speelt. Financieel wil Sven Mislintat meer zekerheid inbouwen. “Mislintat wil bij het sluiten van nieuwe contracten namelijk een beloningsstructuur implementeren die samenhangt met het Europese podium waarop Ajax acteert. Salarissen moeten in dat geval automatisch meestijgen en dalen. Dat is nu niet het geval, wat de Amsterdamse club voor, zoals gesteld, flinke financiële uitdagingen heeft gesteld, nu de club met een Champions League-salarishuis komend seizoen één of wellicht zelfs twee Europese niveaus lager acteert.”

One thought on “‘Sven Mislintat zet in op nieuwe structuur bij Ajax’

  1. Marinus van Cappellen says:

    De reactie van de gehele Perswolven en Media industrie is nog nóóit anders geweest voor Ajax en daarbij het is ook nog uit Amsterdam en die hebben een kapsones. Die riedel hoor ik al zolang als ik leef inmiddels 80 jaar en AJAX geboren en getogen.Niet op reageren Le na

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.