AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax kan blijven beschikken over basisspeler’

Het ziet ernaar uit dat Ajax dit seizoen kan blijven beschikken over doelman Gerónimo Rulli. Volgens het medium Sky Sport Deutschland heeft Bayern Munchen namelijk haar interesse verlegd naar Kepa Arrizabalaga.

Sinds het begin van dit kalenderjaar kan de Duitse grootmacht al niet beschikken over Manuel Neuer, die een ski-ongeval meemaakte en geblesseerd raakte. Het is de verwachting dat de doelverdediger nog minimaal tweeënhalve maand nodig heeft om te herstellen, waardoor Bayern München een vervanger nodig heeft.

Met Yann Sommer trok het deze in de winterstop al aan, maar hij vertrok na een half jaar alweer uit Duitsland. Internazionale raakte André Onana namelijk kwijt aan Manchester United en vond in Sommer een directe opvolger. Het zorgde ervoor dat het clubbestuur opnieuw de transfermarkt op ging en Rulli nadrukkelijk in beeld kwam.

De Argentijnse doelman van Ajax stond samen met Kepa Arrizabalaga bovenaan de lijst. De afgelopen dagen sprak Bayern München met het management van zowel Rulli als Kepa, waarbij het tot de conclusie kwam dat het voor de Spanjaard wilde gaan. Het zou te maken hebben met zijn karakter en kwaliteiten.

Intussen spreekt de club met Chelsea over de overgang. Het is van Bayern München de inzet om hem eerst een seizoenlang te huren, met een optie tot koop. Voorlopig is het onduidelijk of de Londenaren daartoe bereid zijn. Mocht de transfer niet doorgaan, dan is het de verwachting dat Bayern München terugkeert bij Rulli.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.