AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-speler vertrekt en zet krabbel onder vijfjarig contract’

Edson Alvarez is definitief weg bij Ajax. De Mexicaanse middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen bij West Ham United. Hier maakt de Italiaanse transferbaas Fabrizio Romano melding van.

Waar de middenvelder op de Gold Cup met Mexico actief was en uiteindelijk de hoofdprijs in ontvangst nam, ging het in Amsterdam veelvuldig over zijn mogelijke vertrek. Borussia Dortmund en West Ham United waren allebei in de markt, waarna de Duitsers de voorkeur gaven voor eigen spelers en afhaakten.

West Ham United zag Álvarez echter als directe vervanger van de vertrokken Declan Rice. De voorbije weken intensiveerde dan ook het contact met Ajax en spraken beide clubs over zijn overgang. Na verschillende onderhandelingen kwamen beide partijen tot een overeenkomst over een bedrag van bijna 40 miljoen euro, exclusief doorverkooppercentage.

Aangezien de voetballer al een langere periode met West Ham United eruit was, vloog hij naar Engeland om de laatste zaken te regelen. Zo kreeg hij dinsdag bij de club een medische keuring, waarvan de uitslag een dag later binnenkwam. Woensdagavond tekende hij een contract tot de zomer van 2028.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.